Hagyományok, gazdag programok

Húsvéti programok a Szennai Skanzenben

A Kaposvártól nyolc kilométerre fekvő falu szabadtéri néprajzi múzeumában vasárnap és hétfőn a gazdag programkínálat mellett hagyományos húsvéti ételekkel várják a vendégeket.

2015.04.02 22:30MTI

Locsolkodás, népi játékok, zenés meseelőadás, játszóház és táncház várja a családokat a húsvéti ünnepek alatt a Szennai Skanzenben, amely a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb összeállítása szerint Hollókő, Gödöllő és a budai Vár mellett az egyik legjobb húsvéti programajánlat a családoknak.

A Kaposvártól nyolc kilométerre fekvő falu szabadtéri néprajzi múzeumában vasárnap és hétfőn a gazdag programkínálat mellett hagyományos húsvéti ételekkel várják a vendégeket - olvasható a skanzen ünnepi programokra invitáló hírlevelében.

A Szennai Skanzenben 9 órától várják a látogatókat, akik akár aktív részesei is lehetnek a húsvéti hagyományok felelevenítésének.

Szakavatott segítők közreműködésével a gyerekek és a felnőttek egyaránt készíthetnek szagos vizet illatos gyógy- és fűszernövényekből, szőhetnek koszorút, különböző technikákkal tojást festhetnek, megfigyelhetik a tojáspatkolást, de kóstolhatnak húsvéti kalácsot és perecet, sonkát és a házilag készült tormát is.

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó szokások felidézésben a Somogy Táncegyüttes, a Somogy Zenekar és Róka Szabolcs mesemondó is kiveszi a részét, az elmaradhatatlan hagyományos húsvéti locsolkodást is zenés-táncos forgatag kíséri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.