Producer és színész egyben

Mark Wahlberg játszhat a bostoni robbantásokról szóló filmben

Mark Wahlberg társproducerként és színészként is szerepet vállalhat a 2013-as bostoni futóversenyen történt robbantásokról és az azt követő rendőrségi hajszáról szóló Patriots' Day című filmben.

2015.04.01 14:42MTI
Fotó: Redlemon

A mozi cselekménye Ed Davis bostoni rendőrfőnök visszaemlékezésére fog épülni, akit a filmben Mark Wahlberg játszhat. A rendőrtiszt kulcsszerepet játszott a robbantással vádolt testvérek utáni, öt napig húzódó hajszában.

"A film személyes nézőpontból mesél arról, hogy mi történt azokban a napokban, amikor az egész világ figyelme Bostonra összpontosult, és hogy egy csoport hazafi miként birkózott meg a krízishelyzettel" - mondta Terry Press, a CBS Filmstúdió igazgatója, aki szerint "nincs lenyűgözőbb egy valós hősöket felvonultató valós történetnél".

A 2013 áprilisában végrehajtott bombamerényletben három ember, köztük egy nyolcéves kisfiú vesztette életét, további 260-an megsérültek. A támadást követő napokban egy rendőrtisztet is megöltek. Ez volt a 2011-es szeptemberi események utáni időszak legvéresebb terrortámadása, amelyet az Egyesült Államok területén elkövettek.

A merénylő testvérpár egyik tagja, Tamerlan Carnajev meghalt a rendőrséggel kialakult tűzpárbajban, míg Dzsohar nevű öccsét egy nappal később elfogták, és ügyét jelenleg is tárgyalják. A CBS mellett a 20th Century Fox is dolgozik egy rivális filmen, amely a Boston Strong címet viseli.

Mark Wahlberg legutóbb a Transformers: A kihalás kora, illetve a The Gambler című filmben tűnt fel, idén a Ted című vígjáték folytatásában lesz látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.