Négy éve hunyt el a legenda

Gary Moore-emlékest az A38 Hajón

Külföldi és magyar zenészek fellépésével emlékeznek a négy éve elhunyt Gary Moore gitárlegendára pénteken a budapesti A38 Hajón.

2015.04.02 02:30MTI

Az immáron negyedik alkalommal megrendezett esten a fellépő zenészek felelevenítik a legendás ír gitáros ismertebb és ritkábban feldolgozott dalait, valamint Gary Moore zenéje által ihletett saját szerzeményeket is játszanak.

Az esten fellép Gary Moore testvére, a szintén ismert gitáros Cliff Moore is, akit a Lőrincz Viktor és Borbély Zsolt alkotta ritmusszekció kísér. A trióhoz csatlakozik a Run For Power nevű Gary Moore-emlékzenekar két tagja - az alapító gitáros Vámos Zsolt és a billentyűs Szebényi Dániel -, valamint néhány dal erejéig a paksi Gastroblues Fesztiválon feltűnt fiatal énekesnő, Pintér Petra is.

A külföldi zenészek sorát gyarapítja az angol énekes-gitáros Harrisen Larner-Main, valamint a Finnországból érkező Ben Granfelt, a legendás Wishbone Ash és a Leningrad Cowboys zenekarok tagja is, akit Fekecs Ákos dobon, Szentgallay György basszusgitáron, valamint Harmati Máté billentyűs hangszereken fog kísérni. A három magyar zenész egyúttal tagja a fiatal gitáros, Somogyi Remig Szirota Jennifer énekesnővel közös új zenekarának is, amely néhány ritkábban játszott Gary Moore-dallal, illetve egy saját számával most először mutatkozik be élőben a közönségnek.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el, lemezei és dalai generációkat érintettek meg. A zseniális gitáros több mint négy évtizedes pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.