Komoly veszteségeket okoz

Egyre többen átkozzák a Bond-film forgatását

Komoly veszteséget okoz az új James Bond-film forgatása a Mexikóváros történelmi belvárosában található kisebb üzleteknek, állítja az érintett vállalkozásokat képviselő érdekvédelmi szervezet vezetője.

2015.03.28 15:40MTI

Gerardo Lopez Becerra hangoztatta, bár értékelik a film népszerűsítő hatását, az elmúlt több mint egy hétben a forgatások miatti útlezárások elijesztették a vásárlók jó részét, miközben néhány esetben a bolti és éttermi alkalmazottak munkahelyükre sem tudtak bemenni.

Mindez együttesen 60 százalékos bevételkiesést okozott ezeknek az üzleteknek a forgatás első hetében.

Mexikóváros közel 500 éves történelmi negyedében március 19. és április 1. között tartanak útlezárásokat a Spectre című legújabb James Bond-film forgatása miatt.

Lopez Becerra szerint a városvezetésnek segítenie kellene a belváros azon vállalkozásait, amelyeket leginkább sújtják a fesztiválok, utcai megmozdulások és filmforgatások miatti gyakori lezárások.

Korábban Migual Angel Mancera, Mexikóváros főpolgármestere és Claudia Ruiz Massieu idegenforgalmi miniszter is arról beszélt, hogy a világszerte nézett akciófilm itt forgatott jelenetei jótékony hatást gyakorolhatnak a főváros idegenforgalmára. Ámde, úgy látszik, nem bevételt, hanem veszteséget termelt a hollywoodi szuperprodukció a városnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.