Erkel Színház

Mintegy 1800 gyerek tekintheti meg ingyen az új meseoperát

Mintegy 1800 gyerek tekintheti meg ingyen a Leánder és Lenszirom című családi meseoperát az Erkel Színházban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) támogatásával.

2015.03.28 12:30MTI

Az intézmények hátrányos helyzetű, jól tanuló és a zene iránt érdeklődő gyerekcsoportokkal pályázhattak az előadásra, a jelentkezés határideje március 1-je volt - közölte a Gyermekmentő Szolgálat az MTI-vel.

Jegyeket mintegy 60 gyermekintézmény igényelt, a beérkezett kérelmek alapján az NGYSZ végül 45 intézményt választott ki, amelyeknek diákjai részt vehetnek április 11-én a Leánder és Lenszirom című családi meseopera ősbemutatóján az Erkel Színházban. A nézőtéren így csaknem 1800 meghívott gyerek fog ülni.

Szilágyi Andor 1993-as mesejátékának történetét Tallér Zsófia Erkel-díjas zeneszerző zenésítette meg az Opera felkérésére, a rendező Zsótér Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.