International Songwriting Competition

Három magyar is bejutott a nemzetközi dalszerző verseny döntőjébe

Király Viktor Solo című dalát, Terék József Húzzad, cigány című felvételét, valamint az Egy Kiss Erzsi Zene Van Dala című számát is beválasztották az egyik legrangosabb nemzetközi dalszerző verseny, az International Songwriting Competition (ISC) döntőjébe.

2015.03.27 14:56MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Az idei versenyre több mint 18 ezer művet neveztek be a világ 117 országából. Az utolsó körbe mintegy 300 szerzemény került 21 műfaji kategóriába sorolva. Király Viktor és a Solo az R&B/hiphop dalok között versenyez, itt 17 szerzemény maradt állva, az Egy Kiss Erzsi Zene és a Van Dala a világzenék között, Terék József és barátai Húzzad, cigány című felvétele az instrumentális kategóriában szerepel a 15-15 legjobb között - olvasható az ISC honlapján.

Az ISC zsűrijében a szerzeményeket világszerte ismert előadók és zeneipari szereplők bírálják el. A zsűriben szerepel többek közt Avicii, a Bastille, a Keane, Pat Metheny, Sarah McLachlan, Natasha Bedingfield vagy Darryl McDaniels, valamint a nagy kiadók szakemberei és vezetői.

A műfaji kategóriák első három helyezettje a szakmai elismerésen túl értékes tárgynyereményeket (felszereléseket, szoftvereket, egyéb zeneipari termékeket és szolgáltatásokat) kap, a megmérettetés fődíja 25 ezer dollár készpénz, valamint egy 11 ezer dollár értékű személyre szabott, kézzel készített akusztikus gitár. A győztesek névsorát áprilisban teszik közzé.

A szervezők egy közönségdíjat (people's voice) is kiosztanak, amelyet nyilvános szavazás alapján ítélnek oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.