A harag útja

Mad Max a cannes-i fesztiválon tér vissza

A 68. cannes-i filmfesztiválon lesz a világpremierje a Mad Max című kultuszfilm A harag útja című negyedik részének.

2015.03.25 19:58MTI

George Miller futurista alkotását versenyen kívül mutatják be május 14-én a világ egyik legrangosabb seregszemléjén - jelentették be szerdán a szervezők Párizsban.

Harminc évvel az utolsó epizód után a negyedik rész egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol az üzemanyagért és a vízért szállnak szembe egymással a bandák.

A korábbi három Mad Max-filmben a címszerepet alakító Mel Gibson helyét Tom Hardy brit színész veszi át, Furiosa császárnőt pedig Charlize Theron dél-afrikai színésznő alakítja.

A film a cannes-i bemutatót követő napokban kerül a mozikba.

A 70 éves Miller rendezte Mad Max-trilógia első darabja 1979-ben debütált. A Mad Max 2. - Az országúti harcos 1981-ben került a mozikba, a Mad Max 3. - Az igazság csarnokán innen és túl című részt pedig 1985-ben mutatták be.

Történetében először két elnöke lesz a május 13. és 24. között megrendezendő cannes-i filmfesztivál zsűrijének: Joel és Ethan Coen amerikai rendezők, akik 1991-ben kaptak Aranypálma-díjat.

A tavalyi év után pedig idén is Lambert Wilson francia színész és sanzonénekes lesz a seregszemle házigazdája.

A meghívott filmek listáját április 16-án teszik közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.