Programajánló

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: öt helyszínen várják a nézőket

Öt helyszínen - az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón - várja a közönséget a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 10. és 18. között.

2015.03.25 03:30MTI

Idén 34 nemzet 52 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők nyolc szekcióban, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének munkáit. A fesztivál idei kínálatát az új programigazgató, a dán Allan Sorensen válogatta - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Magyarországon csak az idei Titanicon lesz látható többek között Hitoshi Matsumoto japán rendező legújabb alkotása az R100 és a Megmaradt Alice-nek (Still Alice) című film, amellyel Julianne Moore idén megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

A Titanicon mutatkozik be többek között a számos fesztivált megjárt, Karlovy Varyban Kristály Glóbusszal jutalmazott Kukoricasziget című grúz film, amelyet Ragályi Elemér fényképezett. A film a Mozinet forgalmazásában május 14-étől lesz látható a hazai mozikban.

Idén nyolc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hét szekcióban futnak majd a filmek: lesz többek között fesztivál- és ázsiai válogatás, valamint idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika.

A fesztivál végleges programja március 26-ától érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, és április 2-án kezdődik majd a jegyek árusítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.