Tolongtak a moziban az emberek

A lázadó a kasszasikerlista élén

A beavatott-sorozat második epizódja 54 millió dolláros (15 milliárd forintos) jegyeladással.vette át a vezetést a hétvégén Észak-Amerikában, a második a Hamupipőke, mindkét mozit zömmel nők nézték.

2015.03.23 23:30MTI

A Veronica Roth bestselleréből Shailene Woodley, Theo James és Kate Winslet főszereplésével Robert Schwentke forgatott disztópia első része hajszálnyi különbséggel keresett többet tavalyi premier hétvégéjén.

A lázadó forgalmazója, a Lionsgate stúdió azonban a boxoffice-szakértőkkel egyöntetűen szép sikerként könyvelte el a film bemutatkozását.

Néhány elemző korábban azért arra számított, hogy a második epizód több nézőt vonz majd, ahogy ez rendszerint lenni szokott a sorozatoknál. A 110 millió dollárból készült A lázadó hétvégi közönsége a stúdió felmérése szerint 60 százalékban nőkből állt, ahogy a kasszasikerlista második helyét megszerző Hamupipőkére is zömmel nők ültek be a mozikba.

A mesefilmre 34,5 millió dollárért (tízmilliárd forintért) váltottak jegyet Amerikában és Kanadában.

Sean Penn The Gunman című produkciójának kasszájába viszont meglepetésre mindössze ötmillió dollár (1,4 milliárd forint) csörgedezett be péntektől vasárnapig a jegyeladásokból. A debütáló filmet még Liam Neeson Éjszakai hajszája is lekőrözte 5,2 millió dolláros (1,46 milliárd forintos) bevételével.

A toplista első öt helyezettje közé még a hatodik hete játszott Kingsman: A titkos szolgálat küzdötte be magát 4,6 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.