Tele vízió

Krimi nyerte az HBO forgatókönyvíró pályázatát

Fazekas Máté Gyilkos halom című krimije nyerte meg az HBO tavaly meghirdetett First Draft pályázatát, amelyre eredeti magyar forgatókönyvötleteket vártak.

2015.03.21 01:30MTI

Tavaly nyáron rendezte meg az HBO csatorna az első Írók napja névre keresztelt szakmai rendezvényét, amelyre olyan, már íróként dolgozó és a szakmával ismerkedő embereket várt, akik szívesen dolgoznának a csatorna magyar gyártású sorozatain. A programon hirdették meg a pályázatot, amelyre a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várták. A kiírásra 30 vagy 60 perces folytatásos történet nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódját kellett leadni - közölte a csatorna az MTI-vel.

A 374 alkotásból száz kiemelkedő minőségűnek bizonyult, amelyből tizenegy került a legjobbak közé. Ebből a tizenegyből került ki végül a győztes pályamű. Fazekas Máté Gyilkos halom történetének főszereplője egy fiatal, ambiciózus nyomozó, aki egy román napszámos meggyilkolása ügyében érkezik vissza szülővárosába. A rendőrnek a múltbéli sérelmeken túl kollégái előítéleteivel is szembe kell néznie egy olyan vidéken, amelyen a vendégmunkásokat a helyiek betolakodónak, a gazdák viszont rabszolgának tartják.

Az író alkotói ajánlatot kapott az HBO-tól, hogy továbbfejleszthesse sorozattervét a magyar munkatársak irányításával, a tizenegy legjobbnak bizonyuló alkotás szerzője közül pedig többel szintén egyeztetnek a csatorna szakemberei ötleteik továbbfejlesztéséről.

A beérkezett munkákat Krigler Gábor forgatókönyv-fejlesztésért felelős kreatív producer és Németh Gábor forgatókönyvíró bírálta el.

A Gyilkos halom a sikeres fejlesztést követően akár egy-két éven belül gyártásba is kerülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.