Mustra

Luc Besson lesz a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke

Az április 16. és 23. között tartandó mustrára 930 alkotást neveztek 90 országból.

2015.03.20 03:31MTI

A Tientan-díjért versengő filmeket elbíráló zsűri elnöke Luc Besson lesz, a grémiumban helyet kapott az amerikai Robert Mark Kamen, a dél-koreai Kim Ki-duk, a brazil Fernando Meirelles, az orosz Fjodor Bondarcsuk, valamint a hongkongi Peter Csan és a kínai Csou Hszü.

Az immár ötödik filmfesztiválon tíz kategóriában ítélik oda az összefonódó karjával az Ég Templomának (Tientan) körvonalát formázó nő aranyszobrát, a Tientan-díjat. Köztük van a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi és női színészek, valamint a legjobb filmzene kategóriája is.

A rendezők azt is elmondták, hogy a fesztivállal párhuzamosan futó Pekingi Filmpanoráma nevű seregszemlére 103 országból 1531 film érkezett.

A nyitó és záró rendezvényt a Peking külső kerületében lévő festői Jancsi (Yanqi) tó mellett tartják majd, ahol tavaly ősszel az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóját is megrendezték.

A tavalyi pekingi filmszemlén a legjobb filmnek járó díjat a kanadai-indiai koprodukcióban készült Siddharth című filmdráma nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.