Mozgás, művészet

Két zenei világ találkozik a Közép-Európa Táncszínház új produkciójában

Johann Sebastian Bach barokk muzsikája és a 21. század elektronikus hangzása találkozik a Közép-Európa Táncszínház Tánc-Tér-Képek című új produkciójában, amelynek bemutatója március 19-én lesz a MOM Kulturális Központban.

2015.03.14 13:30MTI
FB/Közép-Európa Táncszínház - Hrotkó Bálint

Az előadás premierjét Bach születésének 330. évfordulójához igazította a társulat, így tisztelegve a zeneszerző életműve előtt. Kun Attila koreográfiáját Rohmann Ditta élő gordonkajátéka és a Németh Imre révén felcsendülő elektronikus zene fogja kísérni - olvasható a Közép-Európa Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A két zenei világ összhangja az előadók - Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Yoon Ga-Yeon, You Sung Ho, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Kovács Péter és Mádi László - személyiségén és tehetségén keresztül teremtődik meg.

A Rohmann Ditta játékára komponált koreográfiai elemek együtt hullámoznak Bach zenéjével, míg az elektronika több mozgási szabadságot ad mind a koreográfusnak, mind a táncosoknak - olvasható az ismertetőben.

A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója a Nemzeti Táncszínházzal megkezdett közös - a tánc és a tánc közönségének viszonyában megkezdett - szakmai gondolkodás és munka szellemében született meg. A produkció egy térré formálja az eddig hagyományosan külön kezelt előadói-, és nézőteret.

A MOM Kulturális Központ egyedi színpadtechnikai adottságainak köszönhetően a közönség testközelből követheti végig az élő klasszikus és elektronikus zenei hangzás találkozásából megszülető táncképeket.

A Horányi Juli jelmezeivel gazdagított produkcióban két dél-koreai vendégművész is fellép, akik a Közép-Európa Táncszínház ösztöndíjasaiként, a Koreai Kulturális Központ támogatásával egy hónapig dolgoznak együtt a társulattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.