Eurovíziós Dalfesztivál

Conchita Wurst lesz a bécsi tömegközlekedés hangja

Conchita Wurst lesz májusban, az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt a bécsi tömegközlekedés hangja, az akció a fesztivált beharangozó városi kampány része.

2015.03.04 21:30MTI

A dalfesztivál tavalyi osztrák győztese németül, angolul és franciául köszönti és tájékoztatja majd az utazókat egyes villamos-, busz- és metrójáratokon és néhány megállóban. Arról, hogy pontosan mit fog mondani, még nem árultak el részleteket.

Bécsben már elkezdték a fesztivált népszerűsítő plakátkampányt is, City of Vienna - 12 points feliratú hirdetések lepték el az osztrák főváros utcáit, utalva ezzel a versenyen megszerezhető maximális pontszámra.

Március hatodikától az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) az osztrák közszolgálati tévével (ORF) közösen indít olyan járatokat, amelyen megjelenik a fesztivál arculata.

A Bécsi Turisztikai Hivatal (Wien Tourismus) a fesztivál logóját európai körútra viszi, március 17-től a huszonkét méteres átmérőjű gömb először Barcelonában tűnik majd fel, majd a Berlinben, Londonban, Párizsban és Milánóban szervezett promóciós turnékon látható.

Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerűsítése már tavaly megkezdődött az osztrák fővárosában, december óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek, és a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány óra, nap és perc van még hátra a döntőig.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.