Denis Villeneuve

Megvan a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője

A produkció az Alcon Entertainment gyártásában készül. A forgatás 2016 nyarán kezdődik.

2015.03.02 00:30MTI

Denis Villeneuve lehet a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője, a sci-fiben Harrison Ford ismét Rick Deckard szerepét játssza - értesült a The Hollywood Reporter.

A produkció az Alcon Entertainment gyártásában készül. A forgatás 2016 nyarán kezdődik. A forgatókönyvön, amelynek eredeti ötlete Hampton Fanchertől és Ridley Scott-tól származik, Fancher és Michael Green dolgozik.

Az új történet évtizedekkel a Szárnyas fejvadász befejezése után veszi fel a fonalat. Az eredeti filmben Ford alakította a "szárnyas fejvadászt", aki lázadó replikánsok, néhány éves élettartamú androidok után nyomoz a "gépeket" gyártó Tyrell vállalat megbízásából.

Az Alcon 2011-ben vásárolta meg a folytatás jogait, hogy a kultfilm előzményeit és folytatását is filmvászonra vigye. A folytatás producere Bud Yorkin, továbbá az Alcon két alapítója, A. Kosove és Broderick Johnson



Villeneuve legutóbb a Sicario című krimin dolgozott, amelyben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro alakították a főszerepeket. Ő rendezte a 2013-ban bemutatott Fogságban című alkotást is, amelyben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal játszott.

A nyolcvanas évek elején Ridley Scott rendezésében forgatott Szárnyas fejvadász két Oscar-jelölést kapott. Scott később egy rendezői változatot is készített. A produkció Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című írása nyomán született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.