Játék

Koreai világzenei koncert lesz Budapesten

A belépés ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

2015.03.02 06:30MTI

A Jeong Ga Ak Hoe koreai együttes ad ingyenes koncertet Játék címmel március 11-én a budapesti Duna Palotában.

A világzenei koncerten egy 2011 óta formálódó repertoár különleges válogatása mutatkozik be - közölte a szervező Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

A Jeong Ga Ak Hoe Korea gazdag zenei örökségébe beleépíti a narrációs és táncműfajok hagyományos elemeit, s mindezt a modern technika kínálta lehetőségekkel önti a kor emberéhez szóló formába. Az utóbbi két évben nagyban hatott az együttesre a spanyol flamenco hagyománya, így a Magyarországra érkező produkció különlegessége, hogy keveredik benne a koreai pansori és a spanyol flamenco hangulata.

A 2000-ben alakult együttes a Koreai-félsziget gazdag zenei örökségéből, a különféle arirang és pansori témák - UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Jegyzékében is szereplő - dallamvilágából merít, előadásmódjában a koreai tradicionális zenei műfajok és a hagyományos koreai hangszerekre írt kortárs darabok ötvöződnek. A művészek a koreai zenei örökség széles spektrumát a modern kor embere számára is befogadható módon keltik életre.

A belépés ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a koreaikultura@koreaikultura.hu címen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.