Programajánló

A Sráckor folytatását fontolgatja Richard Linklater

Lehet, hogy a Birdman idén elhalászta az Oscarokat Richard Linklater Sráckor című filmje elől, de a rendező ázsiója még soha nem volt ilyen magasan és úgy tűnik, a mindenkit meghökkentő kitartással 12 évig forgatott produkció folytatására készül.

2015.02.27 04:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

A Sráckor rendezője egyelőre Maria Semple Hová tűntél, Bernadette? című regényének adaptációjába fogott bele. A könyv 2012-es megjelenése óta szép lassan bestsellerré vált. A forgatókönyvet Scott Neustadter és Michael H. Weber írja, akik korábban a Csillagjainkban a hiba című John Green-regényt ültették át színpadra.

A Hová tűntél, Bernadette? egy tehetséges agorafóbiás építésznőről szól, aki egy nap eltűnik családja életéből és 15 éves lánya, Bee indul utána, hogy megtalálja. Az e-mailekből, orvosi és FBI-dokumentumokból és levelekből kibontakozó regény Bee szemszögéből mutatja be a történetet.

A produkció mögött a független Annapurna Pictures áll, amelytől olyan munkák kerültek ki, mint A nő vagy a Foxcatcher, emellett Linklater idén a mozikba kerülő That's What I'm Talking About című egyetemi baseballcsapatról szóló filmje is az indie stúdiónál készült tavaly októberben.

A rendező emlékeztetett arra, hogy a Sráckor hőse, akit 12 éven át követett kamerájával, a film végén éppen belép a főiskola kapuján. "Az ember nagy átalakuláson megy át húszas éveiben. Valójában akkor kezd eldőlni, kiből mi lesz. Egy dolog, amikor felnövünk és egyetemre megyünk, de azt egy újabb korszak követi. Úgyhogy elismerem, megfordult a fejemben a folytatás gondolata" - idézte Linklatert a The Guardian című brit lap beszámolója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.