Müpa10

Online rádiót indított a jubiláló Művészetek Palotája

Online rádiót indított a tizedik évadát ünneplő Művészetek Palotája. A Müpa Rádió két csatornájának arculata az intézmény kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a dzsessz, a pop, a rock, a világ- és népzene kedvelőit várja.

2015.02.25 04:30MTI
Müpa Facebook-oldal

A műsorfolyamban a hallgatók tájékozódhatnak a jövőbeni programokról és fellépőkről, esténként pedig korábbi koncertek felvételeit hallgathatják meg - olvasható a Müpa keddi közleményében.

A két, egymással párhuzamosan, 24 órában szolgáltató csatorna, a Müpa Symphony és a Müpa Easy egyelőre webes felületen, a mupa.hu oldalon keresztül hallgatható, de hamarosan Android és iOS platformra szabott alkalmazás formájában is elérhetővé válik.

Az esti koncertfelvételek közül az első hónapban a könnyedebb műfajok kedvelőit többek között a David Hodek Group, Lajkó Félix, a Vad Fruttik, a Yellowjackets és Akkezdet Phiai koncertjei, a komolyzene rajongóit Ramón Vargas áriaestje, Cameron Carpenter orgonakoncertje, a Stuttgarti Kamarakórus és a Stuttgarti Barokk Zenekar, Kobajasi Kenicsiró, Perényi Miklós és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara hangversenyei várják.

A párbeszéd és a fiatalok felé való nyitás jegyében a Müpa már hat közösségi média csatornán - Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, Google+ - van jelen, Facebook-követőik száma az elmúlt hónapokban átlépte az 50 ezret. Tavaly elindult a digitális Müpa Magazin, amely nemcsak a nyomtatott lap online archívuma, hanem extra tartalmakkal is kiegészül. Honlapjukon emellett rendszeresen közvetítenek élőben előadásokat - emelik ki a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.