Slam

Mátyás király hagyatéka - újraértelmezve: YOLOzsvár

Verselők, vizuális művészek és az elektronikus zene képviselői tartanak közös szabadtéri produkciót hétfőn este Kolozsváron Mátyás király szülőháza előtt, az uralkodó születése 572. évfordulóján.

2015.02.23 05:30MTI
Facebook/Slam Poetry Erdély

A produkcióban négy slammer: André Ferenc, Horváth Benji, Keresztesi Dávid és Vass Ákos, két vizuális művész: Banga Szilárd és Lamaskier, valamint DJ Fishman tesz kísérletet arra, hogy újraértelmezze Mátyás király hagyatékát mai szemmel.

A Slam Poetry Erdély csoport közösségi oldalán meghirdetett esemény Európa ifjúsági fővárosa rendezvénysorozatba illeszkedik. A produkció Mátyás király arcait hívatott bemutatni és értelmezni. Egyaránt táplálkozik a történelmi adatokból és a királyról szóló mesékből. Azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy ki volt Mátyás király, mi köze van Kolozsvárhoz és a fiatalsághoz, mit jelenthet a mai fiatalok számára.

A beharangozó szerint az esemény általánosabb kérdésekre is igyekszik választ találni. Arra például, hogy miként tiszteleghetnek a fiatalok a történelmi személyiségek előtt, mire jók a legendák, mit lehet belőlük megtartani és továbbvinni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.