Programajánló

Minősítéssel nem rendelkező művészeti szervezetek pályázhatnak támogatásra

Színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezetek, zenekarok és énekkarok működését, illetve szakmai programjait támogatnák.

2015.02.20 03:30MTI

Több mint 1,2 milliárd forintos keretösszeggel írt ki pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezetek, zenekarok és énekkarok működésének, illetve szakmai programjainak támogatására.

A pályázatok benyújtási határideje március 19., a részleteket a kormany.hu oldalon olvashatják el az érdeklődők - közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az Emmi összesen 1,067 milliárd forinttal támogatja a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezeteket: a színházi szervezetek 361 millió forint, a táncművészeti szervezetek 183,3 millió forint, a forgalmazói kategória 213,9 millió forint, a szabadtéri színházak 220 millió forint, a nemzetiségi színházak 88,8 millió forintra pályázhatnak. A zenekarok és az énekkarok pedig 151 millió forint keretösszegre nyújthatnak be pályázatot.

A pályázatra, amelynek lebonyolítója a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, az előadóművészeti törvény alapján nyilvántartásba vett szervezetek jelentkezhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.