A zene legyen veled!

Gitározni a Millennium Falconon

A Star Wars őrület sosem fog alábbhagyni, sőt, az új trilógia érkezésével egyre inkább felkorbácsolódnak az érzelmek. Van, aki dalban mondja el, van, aki Millennium Falcon gitáron zenél...

2015.02.20 15:00ma.hu
Forrás: Doni Custom Guitars

Egy gitár nem olyan bonyolult "jószág": fogólap és húrok, meg még néhány "apróság", és mehet is a pengetés. Persze lehet variálni a külsejét, és akkor máris extravagáns külsőt kaphat. Ilyen lett például Doni Latchford kézzel készített hangszere; a brit szakember a Star Wars-ból merített ihletet. Tulajdonképpen a Millennium Falcont mintázta meg, és nem felejtett el bele néhány kék LED-et se tenni.

"Lényegében egy műanyag Millennium Falcon játékról van szó, mely rendelkezik egy akkora fagitár testével, ami pont belefér. Kellett hozzá még egy nyak és pár apróság, és már kész is volt - igaz, jóval egyszerűbbnek tűnik az elkészítése, mint amilyen az valójában volt" - nyilatkozott a hangszerkészítő mester, aki arról is biztosított mindenkit, hogy a sci-fi külső ellenére jól szól a gitár.

És hogy mindez mennyiért vehető meg? Nos, az online áruba bocsátott eszközért 713 dollárt kér az alkotója, no és persze a szállítási költséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.