Narancssárga szőnyegen

Királyi gálán debütált a Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel című mozi

A film hangulatát idéző virágfüzérekkel és tarka szövetekkel feldíszített Leicester Square-en Károly walesi herceg és hitvese, Kamilla, Cornwall hercegnője is csatlakozott a mozi szereplőihez a narancssárga szőnyegen.

2015.02.19 23:30MTI

A brit királyi család jótékonysági filmgáláján debütált kedden a Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel című mozi Londonban.

A film hangulatát idéző virágfüzérekkel és tarka szövetekkel feldíszített Leicester Square-en Károly walesi herceg és hitvese, Kamilla, Cornwall hercegnője is csatlakozott a mozi szereplőihez a narancssárga szőnyegen.

A 2012-ben bemutatott eredeti produkcióban szereplő Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Dev Patel és Tina Desai mellett a folytatásban feltűnik Richard Gere és Tamsin Greig is.

Az új történetben Patel és Smith együtt vezetik az indiai Dzsajpúrban a Marigold Hotelt, amely az egzotikus helyen letelepedni vágyó nyugdíjasokat várja tárt kapukkal. Az új vendégek között érkezik Gere és Greig is.

A tízmillió dollárból (2,7 milliárd forintból) forgatott első rész, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel, amely Golden Globe- és BAFTA-jelölést is kapott, világszerte több mint 135 millió dollár bevételt hozott.

A szintén John Madden által jegyzett második rész vegyes kritikákat kapott. A The Guardian ítésze az első rész "enyhén újrakevert másolatának" nevezte az alkotást, míg a The Daily Telegraph kritikusa, ugyancsak három csillagot megítélve az ötből, az eredetihez viszonyítva "váratlannak" írta le a folytatást.

A The Times hasábjain megjelent kritika szerint a történetmesélés "felületes" és "túlságosan elnyújtott", Richard Gere karakterének pedig nincs igazán mélysége.

A film február 26-án kerül a brit mozikba. A premieren összegyűlt összeg a The Cinema and Television Benevolent Fund (CTBF) alapítványhoz kerül, amely a bajba jutott filmipari és televíziós alkalmazottakat és családjaikat segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.