Helyére kerül Van Gogh füle

Ha eddig unalmasnak találta a festményeket

Az ujjunk alatt formálódhatnak Rippl-Rónai vagy Cezanne neves alkotásai, sőt, még akár meg is küzdhetünk másokkal.

2015.02.18 21:00ma.hu
Forrás: ARTRIS

Ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból illetve a Google Play-ből az ARTRIS nevű mobiljáték, amely egy magyar fejlesztőcsapat saját tőkéből megvalósított projektje. Ez a játék a régi nagy kedvencek, a tetris és a puzzle mechanizmusára épül: a képernyő tetejéről aláhulló elemeket egymásra pakolva kell kiraknunk az eredeti képet. A kép pedig sokféle lehet: nem csak képzőművészeti albumok közül válogathatunk, hanem játszhatunk tájképekkel, állatok és növények, valamint távoli városok és világörökségi helyszínek fotóival is. Sőt, a fejlesztők szándékai szerint hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a saját képeinket töltsük fel a játékba.

A festmények között megtalálhatók Van Gogh, Cézanne, Renoir, Klimt, Toulouse-Lautrec és még sok más világhírű művész alkotásai, és számtalan magyar remekmű a KOGART, a Kovács Gábor magángyűjtemény és a TAT Galéria kollekciójából. A magyar alkotókat többek közt olyan művészek képviselik, mint Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Vaszary János, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos Csernus Tibor és Szalay Lajos.

Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a különböző nehézségi szinteken más-más akadályokat kell legyőznünk, mint például elforgatott darabok vagy kitakart képrészletek. Zsetonokért cserébe vásárolhatunk segítséget adó "fegyvereket" is. Ha már elég magabiztosak vagyunk a képkirakásban, és vágyunk egy adrenalin fröccsre, összemérhetjük tudásunkat barátainkkal vagy ismeretlenekkel a Párbaj módban.

A szórakozásban bannerek és pop-up hirdetések sem fognak megzavarni, hiszen a játékban ilyen hirdetések nincsenek. A fejlesztők remélik, hogy a játékot nem csak a művészetkedvelők és a megrögzött mobiljátékosok kedvelik majd, hanem az oktatásban is felfedezik a hozzá kapcsolódó lehetőségeket.

"Az volt a célunk, hogy [..] közelebb hozza a fiatalokhoz a képzőművészetet - észrevétlenül tanít. Ráadásul hamarosan más nyelveken is elérhető lesz, és remélhetőleg találunk olyan szponzorokat, akik látnak fantáziát a továbbfejlesztésben is" - mondta Narancsik Ágota, a projekt egyik ötletgazdája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.