Citromdíj

Nicole Kidman a legrosszabb színésznő

A Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán.

2015.02.17 19:58MTI

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát - az amerikai Arany Málna-díjátadó brit változatát - a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy "igazán bő termés volt a rémes filmekből".

A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat. A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben "egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük" annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet - olvasható a The Independent brit napilap honlapján.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: "ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk". A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett "a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője".

Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy "csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet" - hangsúlyozták a szervezők.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.