Faust bál

Angela Gheorghiu operaénekesnek a Solti Györggyel való találkozás fordulópont volt

Gheorghiut először hallhatja énekelni a hazai közönség, a Faust bálon Gounod Faustjának ékszeráriáját, Puccini Gianni Schicchijéből Lauretta áriáját és Agustín Lara Granada című dalát adja elő a bálozóknak.

2015.02.14 12:30MTI

Angela Gheorghiu operaénekesnek a legendás magyar karmesterrel, Solti Györggyel való találkozás fordulópont volt az életében, nemcsak a karrierjében, de a művészetben is magasabb szintre tudott lépni. Erről a világhírű énekes, a szombati Faust bál sztárvendége pénteken Budapesten, a bál előestéjén nyilatkozott magyar újságíróknak.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Angela Gheorghiu világhírű szoprán Budapesten 2015. február 13-án. A nemzetközi operaélet sztárja az Opera február 14-i Faust bálján lép először magyar közönség elé. MTI Fotó: Marjai János A román szoprán kiemelte: bár 1994-es találkozásukkor Solti 82 éves volt, ő pedig még karrierje kezdetén állt, a magyar dirigens egyenrangú partnerként kezelte, amikor rendezésében a La Traviata Violettájaként énekelhetett a londoni Covent Gardenben.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy számos operaházzal dolgozik együtt, jelenleg, illetve a közeljövőben énekel a párizsi operában, a londoni Covent Gardenben és a New York-i Metropolitanben is. Kiemelte, hogy a bécsi Staatsoperben néhány hét múlva új szerepben, Jules Massenet Werther című operájának Charlotte-jaként mutatkozik be.

Hozzátette, hosszú szünet után mostanában újra sokat dolgozik a bécsi dalszínházzal. Angela Gheorghiu elmondta: bár sok nagy operaházhoz kötődik, talán a londoni Covent Garden áll legközelebb a szívéhez, ahol szinte az összes fontos szerepét elénekelte, és Solti Györggyel is találkozott.

A 49 éves énekesnő mesélt arról is, hogy nagyon szeret bálokba járni, a szép ruhák szerelmese, és szívesen táncol. Ezért is vállalta örömmel a bécsi operabál díszvendég szerepét, és most a budapesti Faust bál meghívását. ,,A budapesti operaház gyönyörű, különösen így feldíszítve" - jegyezte meg a már berendezett bálteremben tartott péntek esti próba után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.