10. Jubileumi Nemzetközi Hárfafesztivál

A festői szépségű Gödöllői Kastélyban rendezik meg a fesztivált!

2008. október 3. és 12. között már 10. alkalommal látogatnak Magyarországra a világ kiemelkedő hárfaművészei. A gödöllői kastély festői szépségű dísztermében és a Zeneakadémián megrendezésre kerülő fesztivál közreműködői különleges zenei élményt nyújthatnak idén is a közönségnek.

2008.09.19 17:15ma.hu

A nyitóhangversenyen, október 3-án este 7 órakor, Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetőjének koncertjét hallhatja a közönség. Október 5-én Varvara Ivanova, a káprázatos virtuozitásáról világhírű orosz hárfaművész, 6-án magyar hárfaművészek gálakoncertje, majd 7-én a francia Constance Luzzati, a szegedi nemzetközi hárfaverseny győztesének koncertje következik. 

Szerdán, 8-án, Budapesten, a régi Zeneakadémián jazz hárfaestet hallhatnak: Jakez Francois és triója lesznek a különleges hangverseny főszereplői. 

A következő napokban 9-én, 10-én és 11-én világsztárok sora ad hangversenyt Gödöllőn: Isabelle Moretti, Marielle Nordmann és Jana Bousková. 12-én ismét Budapestre költözik a fesztivál: a Zeneakadémia Nagytermében délelőtt 11 órakor gyerekeknek lesz nagyszabású, látványos hárfabemutató, dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora és Vigh Andrea műsorvezetése mellett, este fél 8 órakor pedig a Gálakoncert zárja a fesztivált a Budapesti Vonósok és a fesztivál sztárvendégeinek közreműködésével. Október 10-én és 11-én a Zeneakadémián délelőtt 10 órától Isabelle Moretti és Marielle Nordmann tart mesterkurzust.
 
A fesztivál elmaradhatatlan része a hangszerkiállítás, melyet Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi és a Camac hárfagyárak segítségével rendeznek meg Gödöllőn és a Zeneakadémián, így a közönség testközelben is találkozhat a csodálatos hárfákkal, megérintheti a különleges hangszereket.

Vígh Andrea

Az előző 9 éven végigtekintve elmondhatjuk, hogy Gödöllőn a világ legkiválóbb hárfásai adtak randevút évről évre: Marielle Nordmann, Jana Bou±ková, Maria Graf, David Watkins, Suzanne Mildonian, Isabelle Moretti, Marie-Pierre Langlamet, Ion Ivan Roncea, Xavier de Mestre, Anna Verkholantseva, Frederique Combralain, Anna Sikorzak-Olek, Aneleen Lenaerts, Monika Stadler, Aine Ni Dhubhghaill és Paul Dooley a világ közvetlen élmezőnyébe tartoznak, de nagy sikert arattak hazánk kiválóságai is: Maros Éva, Sipkay Deborah, Kocsis Andrea, Szilvásy Júlia, Bajtala Emese, Felletár Melinda, Polónyi Ágnes, Gulyás Csilla, Lévai Mária, a Trió Hárfisszimó és a Magyar Hárfaduó

Program: 

október 3. (péntek) 19 óra - Vigh Andrea 

október 5. (vasárnap) 19 óra - Varvara Ivanova (Oroszország) 

október 6. (hétfő) 19 óra - Magyar hárfaművészek hangversenye 

október 7. (kedd) 19 óra - Constance Luzzati (Franciaország) 

október 8. (szerda) 19 óra - Régi Zeneakadémia, Budapest Jakez Francois (Franciaország) jazz hárfaestje 

október 9. (csütörtök) 19 óra - Isabelle Moretti (Franciaország)
 
október 10. (péntek) 10 óra - Isabelle Moretti mesterkurzusa a Zeneakadémián 

október 10. (péntek) 19 óra - Marielle Nordmann (Franciaország) 

október 11. (szombat) 10 óra - Marielle Nordmann mesterkurzusa a Zeneakadémián
 
október 11. (szombat) 19 óra - Jana Bousková (Csehország) október12. (vasárnap) 11 óra - Budapest, Zeneakadémia Nagyterem A hárfa sokszínűsége - Hangszerbemutató koncert gyerekeknek Műsorvezető: Batta András és Vigh Andrea 

október12. (vasárnap) 19.30 óra Budapest, Zeneakadémia Nagyterem - Gálahangverseny Marielle Nordmann, Isabelle Moretti, Jana Bousková, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.