Mint az a nagykönyvben...

Eurovíziós Dalfesztivál: megjelent A Dal 2015 kottakönyve

A kiadvány több mint 140 oldalon keresztül mutatja be A Dal hazai elődöntőjébe jutott szerzemények kottáit.

2015.02.02 14:21MTI

Idén első alkalommal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójához, A Dalhoz kapcsolódva a magyar elődöntőkbe jutott 30 dal megjelent Kottakönyvben a Zeneszöveg.hu és az MTVA közös kiadásában.

A Dal elődöntőivel egy időben megjelenő kiadvány kifejezetten a zenekedvelő nagyközönség számára készült, és olyan formában tartalmazza a kottákat, hogy azok énekelhetőek és gitárral vagy zongorával is könnyen eljátszhatóak legyenek - közölte a Zeneszöveg.hu hétfőn az MTI-vel.

Fotó: ORF

A kiadvány több mint 140 oldalon keresztül mutatja be A Dal hazai elődöntőjébe jutott szerzemények kottáit. A Kottakönyv a nyomtatott verzió mellett a közeljövőben digitális formában is elérhető lesz, valamint a dalok kottáihoz egyenként is hozzá lehet jutni a Zeneszöveg.hu felületén, a Zenekupon.hu oldalon keresztül.

A Kottakönyv - A Dal 2015 című kiadvány a Zeneszöveg.hu Kották sorozat második része, az első 2014-ben a Tavaszi Zsongás volt. A folytatásban további népszerű előadók munkásságát felölelő kottakönyv megjelenése várható.

A kottakönyv - amely a Zeneszöveg.hu és az MTVA közös kiadásában látott napvilágot - annak a több mint tízéves kultúrmissziónak az egyik fontos állomása, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben népszerűvé és elérhetővé tegyék a zenét, és annak minden elemét a zenekedvelők számára, egyben támogassák az előadókat tehetségük kibontakoztatásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.