Egész alakban

Verebics Ági képzőművész rendhagyó női aktjai kiállításon

A Hairy Gang (Hajas Banda) című tárlat tíz képből álló sorozatán meztelen női alakok láthatóak különféle színű nagy hajzuhataggal, amely eltakarja a testet.

2015.01.28 16:48MTI

Verebics Ági képzőművész egész alakos, rendhagyó női aktjait és világítós dobozait mutatja be az a kiállítás, amely csütörtöktől látható a MissionArt Galériában Budapesten.

A Hairy Gang (Hajas Banda) című tárlat tíz képből álló sorozatán meztelen női alakok láthatóak különféle színű nagy hajzuhataggal, amely eltakarja a testet - mondta el az MTI-nek Kishonthy Zsolt művészettörténész, kurátor.

Mint kifejtette, Verebics Ágit régóta foglalkoztatja az emberi testen extrém módon megjelenő szőrzet, figuráit "szőrnőknek" nevezte el. Szintén együtt jelenik meg a haj és a test a kiállításon látható egyedi világító dobozokban is - tette hozzá.

"A MissionArt Galéria a képzőművészeti egyetem óta követi Ági tevékenységét" - hangsúlyozta a művészettörténész, hozzátéve, hogy Jurecskó Lászlóval, a galéria tulajdonosával többször látogatták el a művész műtermébe is.

Felidézte a képzőművész diplomamunkáját, a kicsi üveglapokból összerakott nagyméretű alkotást, amelynek elkészítéséhez saját testrészeiről készült képeket vágott fel kicsi kockákra, majd azt állította össze.

A művészettörténész beszélt arról is, hogy Verebics Ági több mint tíz éve foglalkozik az emberi testtel, testrészekkel, amelyhez sokfelé oldalról és technikával közelít. A festés mellett fotózik, kollázsokat és tárgyakat is készít.

Képein a testet hol fedetlenül, hol jelentőséggel bíró öltözetben ábrázolja, gyakran az extremitás határát súrolva.

Keleti nőket ábrázol, állatportrékat készít vagy magazinfotók által inspirált alkotásokat hoz létre, amelyen a nők néha furcsa lényekké válnak - mondta a művészettörténész.

Verebics Ági 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ahol Tölg-Molnár Zoltán volt a mestere. Alkotásai több egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek már Magyarországon és külföldön egyaránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.