Fehér öröm

Retró sí- és hódeszkaverseny mátraszentistváni Hófesztiválon

Retró sí- és hódeszkaversenyre várják a téli sportok kedvelőit a mátraszentistváni Síparkban január 31-én, a háromnapos Hófesztivál keretében.

2015.01.27 22:30MTI
Facebook/Hófesztivál

A verseny a síelés magyarországi történetének elmúlt száz évét, technológiai fejlődését szeretné bemutatni, valamint tisztelegni akar a sportág legjobb magyarjai előtt - olvasható a szervezők közleményében.

A második alkalommal kiírt versenyen újdonság, hogy a résztvevők három kategóriában nevezhetnek: veterán felszerelésben, antik fémkötéses vagy bőrszíjas, autentikus fából készült síléccel és a századelőre jellemző korhű ruházattal; 1995 év előtt készült síléccel, sícipővel és öltözettel; valamint retró hódeszkával és a kornak megfelelő ruházattal.

A nevezéseket előzetesen e-mailben vagy a helyszínen délig fogadják a szervezők.

A Hófesztivál több színpadán a három nap alatt fellép mások mellett az Ivan & The Parazol, a Zagar és a Bestof Zenekar is.

A pályákon megrendezik a Machu Kupa országos nyílt gyereksíversenyt is, az Irigy Hónaljmirigy zenei paródiával várja az érdeklődőket, valamint a Vidróczki Tüze esti előadásra is sor kerül, amelyen néptánc előadással idézik meg a híres mátrai betyár, Vidróczki Márton személyét. A program a betyárnak öltözött síoktatók formációs lesiklásával és tűzijátékkal zárul.

A rendezvény ideje alatt ingyenes sí-, és snowboardoktatás lesz, valamint bemutatkozik számos síiskola és több magyar sportszerforgalmazó is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.