Megkapták a kulcsot

Bécs hivatalosan is az Eurovíziós Dalfesztivál városa lett

Koppenhága vezetői átadták az osztrák főváros első emberének az Eurovíziós Dalfesztivál kulcsát hétfőn, ezzel hivatalosan is Bécs a dalfesztivál városa.

2015.01.26 16:54MTI

A bécsi városházán Sophie Haestorp Andersen, a koppenhágai régió elnöke a dalfesztiválnak tavaly otthont adó dán főváros képviseletében adta át a fesztivál jelképes kulcscsomóját Michael Häuplnak, az osztrák főváros polgármesterének.

A hétfői átadó után a Városháza előtt álló digitális, nyolc méter magas torony már nemcsak napokban, hanem másodpercekben is visszaszámol a dalfesztivál kezdetéig. A január elején felállított oszlopon a versenyről szóló aktuális információk is olvashatók.

A bécsi városháza előtti tér május 17. és 23. között a fesztivál falujává válik, ahol a rajongók találkozhatnak kedvenc fellépőikkel, továbbá színpadi műsorok, családi és egyéb tematikus programok is lesznek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.