Szarvas

Kortárs kiállításokkal bővül a Tessedik Sámuel Múzeum kínálata

Az első tárlat január 30-án, 18 órakor nyílik meg Puha Ferenc festőművész képeiből.

2015.01.26 22:30MTI

Időszaki kortárs kiállításokat rendeznek a jövőben a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban, az első tárlat pénteken nyílik meg - tájékoztatott Gáspár Balázs szervező.

A kiállítás-szervezést "szerelemből, társadalmi munkában" végző Gáspár Balázs az MTI-nek elmondta: kortárs művészek bemutatásával eddig nem foglalkozott a múzeum, ezért nagy öröm, hogy ezentúl a legnagyobb teremben adnak majd helyet évente hat kiállításnak.

Az első tárlat január 30-án, 18 órakor nyílik meg Puha Ferenc festőművész képeiből.

Márciusban Várhelyi Tímea festőművész és Drabik István szobrász alkotásait mutatják be az érdeklődőknek, június 6-án Váli Dezső festőművész képeiből válogatnak.

"Ez különösen nagy öröm számomra, ugyanis Váli Dezső viszonylag ritkán, körülbelül négyévente állít ki" - mondta az MTI-nek Gáspár Balázs.

Az év második felében a Munkácsy-díjas Somogyi György műveit tekintheti meg a közönség; a szervezők szeretnék, ha Fajó János is vállalná a felkérést.

Minden tárlat egy hónapig lesz látogatható Szarvason.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.