Paraziták

Kolozsvári színészhallgatók vasárnap esti vendégjátéka a Vígszínházban

Marius von Mayenburg drámájában kiüresedett emberi kapcsolatok, felborult értékrendek és kompromisszum-képtelen emberek abszurd világa tárul a néző elé.

2015.01.23 23:30MTI

Paraziták címmel a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézet színinövendékeinek előadását láthatja a budapesti közönség január 25-én, vasárnap este a Vígszínház Házi Színpadán.

Marius von Mayenburg Paraziták című drámájában kiüresedett emberi kapcsolatok, felborult értékrendek és kompromisszum-képtelen emberek abszurd világa tárul a néző elé - olvasható a Vígszínház honlapján.

Mint írják, a dráma szereplői két egymást maró pár és egy öregember, aki autóbalesetet okozva egy életre kerekesszékbe kényszerítette az egyik férfit.

A Paraziták egy banálisnak tűnő történet, amelyben a szereplők észre sem veszik életük rohamos leépülését, önnön pusztulásukat. "Az egészben van valami büchneri és csehovi, nyers líra és könyörtelen dráma, mely további gondolkodásra készteti a nézőt erről az elképesztő világról" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a kolozsvári színművészetisek ezeknek a sorvadó lényeknek a lelkét próbálják megfejteni, az embertelenben megtalálni az esendőt, emberit. Előadásuk magányról, fájdalomról, szeretetéhségről, szeretetről és szerelemről, kóbor, sérült emberi lelkekről szól, akik észrevétlenül felszámolják magukat.

Az előadásban Pál Attila, Puzsa Patrícia, Molnár Enikő, Csokán C. Raul és Okos Ákos Attila játszik. A darabot Bodó A. Ottó állította színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.