Vetítés

Megkezdődött az Uránia Filmnapok sorozata

Elindult az Uránia Filmnapok, a négynapos mustra keretében több mint 60 játék- és dokumentumfilmet tekinthet meg a közönség a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2015.01.23 00:30MTI
Facebook/Uránia Nemzeti Filmszínház

A filmszemle programja idén egyetlen társadalmi jelenségre, a migrációra - úgy mint a belső migráció, az elvándorlás, a bevándorlás, a menekültek, és a kultúrák egymás mellett élésének ügyére - koncentrál.

A rendezvény csütörtökön Fekete Ibolya a vasfüggöny leomlására emlékező Bolse Vita című filmjével nyílt meg, amelyet egy osztrák filmkülönlegesség, az európai uniós csatlakozás pillanatait megidéző Across the Border című alkotás követett. Az est alkalmával harmadikként Radványi Géza Circus Maximusát is megtekinthette a közönség.

A vetítéseket zenei programok és pódiumbeszélgetések teszik színesebbé, utóbbiak keretében filmes szakmabéliek és társadalom-, illetve kultúrakutatók osztják meg gondolataikat a migráció jelenségéről, a magyar film Amerika-képéről, valamint a jelenkori bevándorlás dokumentumfilmes feldolgozásáról.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar kultúra napján, csütörtökön éjszaka tűzték műsorra az előző év magyar premierfilmjeit, így az el- és bevándorlás témájához kötődő VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Viharsarok című alkotásokat is.

A vasárnapig tartó vetítések jelképes árú, 50 forintos regisztrációs jeggyel látogathatóak. A részletes program megtekinthető az Uránia Nemzeti Filmszínház honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.