Mentőakció

S.O.S. - Bajban az erdő!

Tematikus napot szervez a közmédia a tavalyi erdőkárok enyhítésének támogatására.

2015.01.22 05:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

Tematikus napot szervez a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) március 1-jére, hogy támogassa a tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó civil kezdeményezéseket.

Az S.O.S. - Bajban az erdő! elnevezésű, március elsején tartandó tematikus nap fő csatornája a Duna lesz, de a közszolgálati média más felületei is bekapcsolódnak a műsorfolyamba. A közmédia már felvette a kapcsolatot Zambó Péterrel, az Országos Erdészeti Egyesület elnökével a tematikus nap előkészítése érdekében - áll az MTVA MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Felidézték: Áder János köztársasági elnök pénteken levélben fordult Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet az ország erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak. A vezérigazgató válaszlevélben tájékoztatta az államfőt a tervezett tematikus napról - közölték.

A Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken azt közölte: Áder János fogadta Zambó Pétert, aki tájékoztatást adott a károkról, az elmúlt másfél hónapban történt munkálatokról és a további teendőkről. Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.