Gyász

Elhunyt a "boszniai Roy Orbison"

Elhunyt Kemal Monteno, a Balkán legismertebb és legnépszerűbb sanzonénekese és dalszerzője, akit a "boszniai Roy Orbisonnak" is neveztek.

2015.01.21 15:07MTI

A szarajevói születésű énekes az 1960-as évek óta írt slágereket saját magának és az egykori Jugoszlávia popénekeseinek. Dalaiban a boszniai dallamokat olaszos, mediterrán elemekkel gazdagította. Műveit számos előadó feldolgozta, slágereit mindmáig játsszák a régió rádióállomásai.

Leghíresebb dalát szülővárosához írta 1976-ban Sarajevo, ljubavi moja (Szarajevó, szerelmem) címmel.

A 67 éves Monteno évek óta betegeskedett, cukorbetegséggel kezelték, két éve infarktusa volt, évekig dialízisre járt, egy hónapja pedig veseátültetésen esett át. Szerdán egy zágrábi kórházban hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.