Korszakos zseni

Tesla, a csodaember emlékének adóznak

Nikola Tesla munkássága lesz a témája az idei, jubileumi múzeumok éjszakájának Horvátországban.

2015.01.17 02:30MTI
Facebook/Nikola Tesla Free Energy

Január 30-án, pénteken 18 órától éjjel egy óráig várja az érdeklődőket a tizedik alkalommal megrendezendő múzeumok éjszakája. Az állandó kiállítások mellett különleges programokkal, 3D-s bemutatókkal és vetítésekkel, gyermekműsorokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel, zenei performanszokkal készülnek a szervezők - jelentette be a Horvát Múzeumok Társasága (HMD) pénteki sajtótájékoztatóján.

A múzeumok éjszakájának programjaiba 200 múzeum, galéria, könyvtár, kutatóközpont, oktatási és más intézmény kapcsolódott be, több mint 100 városban. A programok mindenki számára ingyenesek.

A múzeumok éjszakájának továbbra is az a célja, hogy emléket állítson a horvát kultúra, a képzőművészet és a tudomány nagyjainak, hogy ezzel hatást gyakoroljon a helyi közösségek fejlődésére, valamint bővítse a kulturális és idegenforgalmi látványosságokat az országban - hangsúlyozták.

Tavaly Ivan Mestrovic világhírű horvát szobrász és építész alkotásai és szülővárosának fejlődése volt a téma.

A társaság azt reméli, hogy a horvát tudomány és művészet gazdag tárházából merített program sok érdeklődőt vonz az idén is.

Emlékeztettek arra, hogy a résztvevők száma évről évre nőtt: a kilenc év alatt több mint 9 millió látogatója volt a rendezvénysorozatnak, tavaly rekordszámú, mintegy 360 ezer ember vett részt a programokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.