Már nem közlekedhetnek légi forgalomban

Eladják Elvis Presley két magángépét

A Lisa Marie és a Hound Dog II elnevezésű magánrepülők már nem közlekedhetnek a légi forgalomban, három évtizede a Presley emlékét őrző Graceland birtokon tekinthetik meg őket a látogatók.

2015.01.03 01:30MTI

Elvis Presley két magánrepülőjét együtt kínálják eladásra. Az aukciót szervező aukciósház 10-15 millió dollárt vár az egykori sztár különleges gépeiért - írta a The Daily Telegraph pénteken.

A Lisa Marie és a Hound Dog II elnevezésű magánrepülők már nem közlekedhetnek a légi forgalomban, három évtizede a Presley emlékét őrző Graceland birtokon tekinthetik meg őket a látogatók - ismertette az árverést szervező kaliforniai Julien's Auctions.

A négymotoros, 28 személyes Convair 880-as jetet 1975-ben, halála előtt két évvel vásárolta 250 ezer dollárért a Delta Air Linestól az énekes, és lánya után nevezte el Lisa Marie-nek. Több mint 300 ezer dollárt költött a gép felújítására: hálószobát és tárgyalót rendezett be, a gépet négy tévékészülékkel is ellátták, amelyek egy videorendszerhez kapcsolódtak.

A Convair 880 típusú gépből mindössze 65 példány készült 1959 és 1962 között.

A 8-10 utas szállítására alkalmas Lockheed Jetstart, amely a Hound Dog II nevet viseli, szintén 1975-ben vette 900 ezer dollárért, miközben a Lisa Marie felújítására várt.

A vásárló egyúttal a Graceland birtokkal szomszédos földterületre is licitálhat, ahol a gépeket - a Presley múzeumtól függetlenül - kiállíthatja.

A magángépek jelenlegi tulajdonosának szerződése a Gracelanddel április végén jár le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.