Budakeszi Vadaspark

Jön a Nagy Ragadozó Nap

A Budakeszi Vadasparkban 2015. január 3-án a látogatók egy különleges program keretében ismerhetik meg a Magyarországon őshonos nagyragadozókat.

2014.12.28 01:30ma.hu
Fotó: Budakeszi Vadaspark

A parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz az előadások főszereplője, a szakvezetések is ezekről a csodálatos vadakról szólnak majd.

A programot a látogatók kedvenceivel, a mosómedvékkel és a nyestkutyákkal nyitják meg, ezt követően azonban egész nap a villogó karmoké és csattogó állkapcsoké lesz a főszerep.

A szakvezetéssel egybekötött farkas és medve látványetetéseket követően Csabi, a kárpáti hiúz ezen a napon először mutatja be a közönségnek a Kisállatsuli óráin tanultakat. Gondozói hónapok óta tréningeznek vele, így a közös munka eredményét a látogatók is megnézhetik. A hiúz alapvetően nagyon félénk állat, a természetben kerüli az emberrel való találkozást, így ez a program valóban különleges élmény az állatbarátok számára.

A Budakeszi Vadasparkban a lelkiismeretes, szakszerű gondozásnak és a rendszeres tréningeknek köszönhetően alakult ki ember és állat között ez a ritka bizalmi viszony, amely látványos eredményével mostantól hétköznaponként a Kisállatsulik alkalmával is találkozhatnak a látogatók.

A nap azonban még ezzel a különleges élménnyel sem ér véget: a programok sorát a sakálok és a kisragadozók látványetetésével zárják a Nagy Ragadozó Napon.

Pontos program (kizárólag ezen a napon a szokásostól eltérő időpontokban indulnak a programok!)

10.00 Mosómedve, nyestkutya kisállat suli
11.00 Farkas látványetetés
11.30 Medve látványetetés
12.00 Hiúz látványetetés-előadás
13.00 Sakál látványetetés
14.00 Kisragadozó látványetetés-szakvezetés

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.