Siker

Csaknem 100 ezren látták eddig a Szépművészeti Rembrandt-kiállítását

Csaknem százezren látták eddig a Szépművészeti Múzeum október végén nyílt Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítását, amely a két ünnep között és január első hétvégéjén meghosszabbított nyitva tartással várja látogatóit.

2014.12.22 15:32MTI

A két ünnep között a múzeum egy órával korábban, 9 órakor nyit, és a szokásosnál egy órával később, 19 órakor zár, beleértve a hétfői napot is. Január első hétvégéjén szintén hosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

Február 15-én a Rembrandt-kiállítással egyidejűleg a Szépművészeti is bezár rekonstrukciós munkálatok miatt, a látogatók a tervek szerint 2018 elején vehetik újra birtokba a múzeumot - emlékeztetnek a közleményben. A kiállítás az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát mutatja be.

A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség. A több mint 100 festő 178 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészeti Múzeum gazdag holland gyűjteményének legkiemelkedőbb darabjai mellé több mint 130 festmény érkezett mintegy félszáz európai és amerikai köz-és magángyűjteményből.

A legjelentősebb kölcsönző intézmények az amszterdami Rijksmuseum, a stockholmi Nationalmuseum, a párizsi Louvre, a londoni National Gallery, a Los Angeles-i Getty Museum, a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi és a madridi Prado. A jelentős számú Rembrandt-mű - köztük a legkorábbinak ismert festménye és az utolsó önarcképe - mellett három Vermeer-alkotást is láthat a tárlaton a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.