Szimfónia

Hétköznapi hősök: a Punnany ahol tud, segít

Majd' másfél millió forint plusz adományhoz jutott a mélyszegénységben élő gyermekek felzárkóztatását segítő Szimfónia zenei program annak a jótékonysági licitnek köszönhetően, amelyen a Punnany Massif "óriáshangszerei" kerültek kalapács alá.

2014.12.22 22:30ma.hu
Fotók: Facebook/punnany massif

A befolyt pénz szegény gyermekek számára jelent lehetőséget, hogy részt vegyenek a programban.

A zene ablakot nyit egy új világra - ezzel a jelmondattal indult adománygyűjtő kampány a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programja javára, melynek célja, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek vehessen részt zenei képzésben. A Venezuela nyomornegyedeiből indult zenepedagógiai módszer célja, hogy segítse a nehéz körülmények között élő gyerekek képességeinek sokrétű fejlődését, megvalósítható célokat vigyen az életükbe és a közös zenélés sikerélményével gazdagítsa őket.

Idén a Punnany Massif zenekar is csatlakozott az adománygyűjtéshez és árverésre bocsátotta azokat az "óriáshangszereket", amelyek végigkísérték idei koncertjeiket, és a Hétköznapi hősök című klipjükben is megjelentek. A december 8-18. közötti liciten több mint 700.000 forint gyűlt össze vállalatok és magánszemélyek felajánlásából. Az OTP Bank - amely évek óta támogatója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységének - pedig úgy döntött, hogy minden egyes befolyt forinthoz további egy forintot ad, így a Programnak felajánlott összeg megközelíti a másfél milliót.

„Nagyon örülünk, hogy ennyien felkarolták ezt a fontos ügyet, ami több száz gyereknek jelent esélyt a felemelkedésre. Külön köszönjük az OTP-nek, hogy a licitáláson összegyűlt pénzt megduplázták, és így még több gyerekhez juthat el a Program” – mondta Farkas Roland, azaz Wolfie. „Igazi ajándék számunkra is, hogy a zenélésen keresztül esélyt adhatunk a nehéz sorsú gyerekeknek. Reméljük, hogy a kezdeményezés hatására egyre többen lesznek a „hétköznapi hősök”, akik ha csak apró dolgokkal is, de örömöt adnak másoknak” – tette hozzá Felcser Máté, a zenekar frontembere.

Természetesen további segítség is jól jön: a Szimfónia Programban résztvevő gyerekek zenei képzését bárkinek lehetősége nyílik támogatni a http://szimfonia.maltai.hu/ weboldalon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.