Kétségkívül mestermű

1,8 millió fontért kelt el Winston Churchill egyik festménye

Az 1932-ben készült festmény a Sotheby's londoni árverésén került kalapács alá.

2014.12.21 18:29ma.hu

1,8 millió fontért (nagyjából 698 millió forintért) kelt el Winston Churchill The Goldfish Pool at Chartwell című festménye a Sotheby's londoni árverésén. Az 1932-es képen a volt brit miniszterelnök kenti házának halastavát örökítette meg. A festmény Churchill tizennégy további alkotásával együtt lánya, az idén májusban elhunyt Mary Soames hagyatékából került elő.

A Sotheby's szakértői szerint a The Goldfish Pool at Chartwell "kétségkívül Churchill egyik mesterműve", amelyet a művész "legjobb korszakában festett". Az aukción egyébként a háborús miniszterelnök valamennyi festménye gazdára talált, a Tapestries at Blenheim címűért egymillió, a The Harbour, Cannes címűért pedig 722 500 fontot fizetett egy lelkes gyűjtő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.