Késő...

Morricone: "Megbántam, hogy nemet mondtam Clint Eastwoodnak"

A világhírű olasz zeneszerző a Sergio Leone iránti tiszteletből utasította vissza a négyszeres Oscar-díjas színész-rendező felkérését.

2014.12.21 14:00ma.hu

Enrico Morricone a BBC-nek nyilatkozva kijelentette, megbánta, hogy nemet mondott Clint Eastwoodnak, amikor felkérte, hogy szerezzen zenét a filmjeihez. A 86 éves rendező azt mondta, hogy a „Sergio Leone iránti tiszteletből” utasította vissza a négyszeres Oscar-díjas színész-rendező ajánlatát. „Kihagytam egy hatalmas lehetőséget, és ezt nagyon sajnálom” – hangoztatta.

Morricone és Eastwood az olasz spagettiwestern műfaját megteremtő, legendás olasz rendező több kultikus filmjében – így az Egy maréknyi dollárért-ben, a Pár dollárral többért-ben és A Jó, a Rossz és a Csúfban – is együtt dolgoztak a hatvanas években.   

A zeneszerző számtalan hollywoodi sikerfilm zenéjét komponálta meg. Köztük olyan remekművekét is, mint Roland Joffé 1986-os A missziója, Giuseppe Tornatore 1988-as Cinema Paradisója és Quentin Tarantino 2003-as Kill Billje.

Pályafutása során nem kevesebb, mint 56 rangos szakmai elismerést kapott, köztük öt Bafta-díjat. 2007-ben Oscar-életműdíjjal jutalmazták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.