Holokauszt Emlékév

A Szászcsávási Zenekar muzsikál az Utolsó Óra végén

A Szászcsávási Zenekar és Jámbor István Dumnezu prímás fellépésével szombaton zárul a Fonó Budai Zeneházban az Utolsó Óra gyűjtés program, amelynek során tíz magyarországi, erdélyi, kárpátaljai és felvidéki zenekar idős előadói léptek a színpadra a holokauszt emlékévhez kapcsolódóan.

2014.12.19 02:30MTI
Fotó: Facebook/Fonó Budai Zeneház

Szombat este a zenekarok fellépése után Kovács Norbert "Cimbi" és Lőrinc Hortenzia hívja táncba az érdeklődőket.

A Hagyományok Háza a Magyar Holokauszt Emlékév szellemében hirdette meg a tíz alkalmas koncertsorozatot. A Fonóban szeptembertől indult programban többek között olyan népzenészek mutatkoztak be, akiknek munkásságában jelen van a zsidó és cigány népzenei hagyomány, illetve akiknek repertoárjában fellelhetőek a holokauszthoz, a cigánysághoz vagy a zsidósághoz kötődő énekek, hangszeres dallamok.

Fellépett mások mellett a kárpátaljai Técsői Banda és Mihai Emil, Horváth András és zenekara, a nagybányai Lantos Niculae és zenekara, valamint az erdélyi Sztojka György és zenekara.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.