Kultikus kövek

Rekordszámú látogatót vonzott Stonehenge

1,3 millió turista látogatott el tavaly december óta Stonehenge-hez, Nagy-Britannia leghíresebb történelemelőtti kulturális emlékéhez.

2014.12.19 01:30MTI
Fotó: Facebook/Stonehenge

A délnyugat-angliai Wiltshire-ben fekvő monumentális kőkört a kulturális örökségért felelős English Heritage jelentése szerint 1,3 millióan látogatták meg a világ minden tájáról az elmúlt 12 hónapban, ez a szám 9 százalékos növekedést jelent a korábbi év adataihoz képest.

2014-ben a Stonehenge-t meglátogató turisták között volt Barack Obama amerikai elnök és David Cameron brit miniszterelnök is.

"Stonehenge továbbra is a világ egyik legfontosabb történelemelőtti emlékhelye, és a legnépszerűbb brit turistacélpontok közé tartozik" - mondta Kate Davies, az English Heritage munkatársa,

Stonhenge-ben pontosan egy éve nyílt meg a 27 millió fontból (11 milliárd forint) elkészült új látogatóközpont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.