Tele vízió és rá dió

Korrektúra Médiadíj: nyert a Sztárban Sztár is

Átadták a Rádiós Korrektúra és a Kamera Korrektúra díjakat a Média Korrektúra Konferencia keretében Budapesten, a Várkert Bazárban.

2014.12.17 22:30MTI
Kép: korrektura.hu

A konferencia ügynökségének tájékoztatása szerint a Rádiós Korrektúra versenyben a tényfeltáró, oknyomozó, riport kategóriában a Nem félek című műsor nyert, amely a Kossuth Rádióban volt hallható. Az információs hírmagazinok közül a szintén a Kossuthon futó G7 gazdasági magazin lett az első, a kulturális magazinok között a Petőfi Rádió műsora, a Kultúrfitnesz - Személyes ügy adását találta a legjobbnak a szakmai zsűri a legjobbnak.

A hangjátékok között Kertész Imre Sorstalanság művének Kossuth Rádióban elhangzott feldolgozása nyert. A portré és közösségek bemutatása kategóriában a 89,5 Music FM Délutáni Road Show-jának Dominik bakancslistája című részét találták a legjobbnak. A szórakoztató reggeli rádiós műsorok között a 99,4 Sunshine FM "Keltetője" lett az első.

A rádiós arculat és promóció kategóriában a Juventus Rádió Juventus 25 kampányát találták a legjobbnak. A közönségdíjas Bochkor Gábor, valamint a 89,5 Music FM lett, és különdíjat kapott a Lánchíd Rádió.

A tájékoztatás szerint a televíziós Kamera Korrektúra versenyen a portré kategóriában a Szerelmes földrajz című alkotás nyert, amelyet a Dunán sugároztak. A dokumentumfilmek közül az Art Vision Stúdió Határúton című munkáját találta a legjobbnak a zsűri.

A hír, hírháttér és sport kategóriában a HírTv beszámolója lett az első az internetadó elleni tüntetésről, a kulturális és tudományos ismeretterjesztő kategóriában pedig a Spektrumon leadott Brutális fizika című műsor. A szórakoztató és zenei tévéműsorok közül a TV2 Sztárban sztár döntőjét találták a legjobbnak, a tévéfilmek és tévéjátékok közül a Megafilm alkotása, A galamb papné lett az első.

Különdíjat az Echo TV kapott.

A kiírók szerint a verseny célja a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.