Ékszerek, ritkaságok az árverésen

Mádl Dalma tárgyaira is lehet szerdán licitálni

Klasszikus és 20. századi modern és kortárs festményeket, szobrokat, kerámiákat, ékszereket, ezüsttárgyakat, Zsolnay-porcelánokat, könyv- és papírrégiségeket, valamint távol-keleti értékeket kínál a Pintér Galéria és Aukciósház szerda esti árverése Budapesten, amelyen licitálni lehet Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye által felajánlott tárgyakra is.

2014.12.16 18:37MTI

Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jótékonysági nagykövete férjével, Mádl Ferenc köztársasági elnökkel tett külföldi látogatásai során ajándékba kapott tárgyait, köztük mexikói, japán és török dísztálakat, ékszereket, kávéskészletet, valamint ezüst és arany kitűzőket ajánlott fel a téli árverésre.

A befolyt összeggel a Karitászt támogatják, amely a krízishelyzetben élőket segíti - mondta el az MTI-nek Pintér Péter, a galéria vezetője. Pintér Péter a csaknem 330 tételt számláló aukciós anyagból felhívta figyelmet a Kisfaludi Strobl Zsigmond domborművével díszített art déco térelválasztó falra, amelyet 480 ezer forinttól kínálnak az érdeklődőknek.

Hangsúlyozta: 25 éves pályafutása alatt még nem találkozott ehhez hasonló alkotással, amely gyűjtők és iparművészek érdeklődésére tarthat számot. Mint elmondta, az idén olyan minőségi tárgyakat válogattak az aukciós anyagba, amelyek a hétköznapi emberek számára is elérhetőek.

A festménykínálat is könnyen értelmezhető, hiszen nemcsak a gyűjtőknek érdekes alkotásokat vonultat fel. A csaknem 120 festmény között Aba-Novák Vilmos, Molnár-C. Pál, Bálint Endre, Czóbel Béla, Berény Róbert, Patkó Károly, Rozsda Endre és Vaszary János alkotásai szerepelnek.

Emlékeztetett arra, hogy a galéria évek óta több jótékonysági aukcióban vett részt. Gyűjtöttek a vörös iszap áldozatainak, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapítványának és csángó alapítványoknak is. "Fontosnak tartjuk, hogy azok az emberek, akik megtehetik, hogy műtárgyakat vásároljanak, mutassanak egyfajta érzékenységet az elesettek iránt" - hangsúlyozta Pintér Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.