Irodalom

Megválasztották az E-MIL új elnökét

Karácsonyi Zsolt költőt, a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztőjét választotta elnökévé szombaton tartott kolozsvári közgyűlésén az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL).

2014.12.14 23:30MTI

A közgyűlés - a liga alapszabályának megfelelően - titkos szavazással választotta meg új, héttagú választmányát és a választmány saját soraiból választotta ki az elnököt. László Noémi költő, a korábbi elnök nem vállalt újabb mandátumot.

Karácsonyi Zsolt megbízatása négy évre szól.

A közgyűlés résztvevői megvitatták a hazai magyar írótársadalom előtt álló problémákat. Szó esett a szerzői jogok és honoráriumok állapotáról, az írók különböző erdélyi régiókban való jelenlétének lehetőségeiről, a legfiatalabb alkotói nemzedék tagjainak bevonásáról.

Az E-MIL szombat esti gáláján kiosztották a Méhes György irodalmi díjakat. A nagydíjat idén Nagy Koppány Zsolt kapta a Nem kell vala megvénülnöd 2.0 című regényéért és egész írói munkásságáért, debütdíjjal Dimény H. Árpádot tüntették ki, akinek 2014-ben jelent meg az Apatológia című első verseskötete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.