Nyilvánosságra hozták a listát

Borászok Borásza: megvannak az idei jelöltek

Tokaj-hegyaljai termelők képviseltetik magukat a legnagyobb számban a Borászok Borásza díj pénteken közzétett, 2015-ös jelöltlistáján.

2014.12.12 16:47MTI

A jelölési folyamat során a Borászok Borásza díj eddigi kitüntetettjei egyenként megalkották saját ötvenfős listájukat, amelyet elküldtek a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumához.

A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét - idézték fel az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben a szervezők.

Akárcsak az elmúlt években, a 2015-ös listán is a tokaj-hegyaljai termelők szerepelnek legnagyobb számban: közülük 13-an kaptak jelölést, míg Villányból 7, Szekszárdról és Egerből 5-5 borász került be a díj első fordulójába. A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően maguk közül választják meg a győztest, kétkörös szavazással: az első forduló után a legtöbb szavazatot kapott 5 borász közül választva hozza meg a végső döntést az 50 jelölt.

Szavazategyenlőség esetén a legidősebb jelölőtestületi tag szavazata dönt. Nyilvánosságra hozták a Borászok Barátja díj idei jelöltjeit is: a díjazott Alkonyi László agrármérnök, borszakíró, Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, valamint Bányai Gábor Botond, a Borigo magazin kiadó-igazgatója és főszerkesztője közül kerül majd ki.

A 2012-ben elindított elismerést olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A Borászok Borásza díj idei jelöltjeinek teljes listája a www.boraszokborasza.com honlapon található meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.