Békéscsabai Jókai Színház

Holle anyó - előadás látás- és hallássérülteknek

Egyedülálló módon, egyszerre jeltolmácsolással és narrálással mutatja be a Holle anyó című családi musicalt szombaton a Békéscsabai Jókai Színház.

2014.12.11 00:30MTI

Az előadásra a látás- és hallássérülteknek - az eszközpark korlátozott száma miatt - előzetesen regisztrálniuk kellett, a színház 8-8 fogyatékossággal élő nézőt tud fogadni.

A hallássérültek és siketek számára Vörös Zsolt jeltolmács közvetíti az előszínpad lépcsőjéről az előadás során szóban és énekben elmondottakat. A látássérült és vak nézők narrátora a Békéscsabai Jókai Színház munkatársa, Komáromi Anett Gálfy-gyűrűvel díjazott színművész lesz.

A program keretén belül a látássérült nézők egy CD segítségével megismerkedhetnek az előadás vizuális elemeivel; a díszlet, a jelmezek, a koreográfiák és az egyes karakterek leírása mellett képet kapnak az előadás történetéről, rendezői koncepciójáról, zenei világáról, történeti hátteréről.

Az előadás előtt a fogyatékossággal élők negyvenperces interaktív kulisszajáráson vehetnek részt Komáromi Anett vezetésével, amelyben felfedezhetik a színház épületét, a játékteret; a színpadon megérinthetik a díszletelemeket, kellékeket, jelmezeket, és találkozhatnak a művészekkel.

A Békéscsabai Jókai Színház kiemelt figyelemmel karolja fel azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fogyatékossággal élők számára is teljes értékű színházi élményt nyújtanak. Egyebek mellett akadálymentes páholyokat tart fenn, és az előtérben a műsorfüzeteket Braille-írással is elérhetővé teszi. Negyedik éve rendeznek egy gálaműsort, amelyen együtt lépnek színpadra a művészek a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi és Módszertani Központ fogyatékossággal élő lakóival.

A Holle anyó című családi musicalt Varga Viktor rendezi, a főbb szerepekben Dósa Zsuzsa, Kolti Helga, Tatár Bianka, Polák Ferenc és Benkő Géza láthatók, közreműködik a Cervinus Teátrum tánckara.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.