Rowling tovább ír

Karácsonyi ajándék minden muglinak: új Potter-novellák!

J. K. Rowling tollából újabb Harry Potter-novellák jelennek meg decemberben a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on.

2014.12.08 07:55MTI
Potteres csecsebecse is kapható...(fotó: Facebook/J. K. Rowling)

Az online olvasható újabb írásokról a The Hollywood Reporter tájékoztatása szerint a honlap adott hírt. Az oldal minden napra ígér valami meglepetést december 12-től 23-ig, köztük "csodálatos új írást J. K. Rowlingtól".

A meglepetések azonban csak azok előtt a muglik (vagyis varázsolni nem tudó emberek) előtt nyílnak meg, akik helyes választ adnak rímekbe szedett találós kérdésekre.

A Pottermore honlap azt is elárulta, hogy Rowling ezúttal Draco Malfoyról és Florean Fortescue-ról ír majd.

Az írónő október végén már megosztotta egy új Harry Potter-novelláját a honlap olvasóival. Akkor az utálatos Dolores Umbridge volt elbeszélése főszereplője. A varázslónő a sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnt a Roxfort varázslóiskolában játszódó nagy sikerű regényfolyamban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.