Karácsony!

Jótékonysági est, világsztárral, 10-én

Napjainkra az esemény sokak számára a nagyszülő és unoka közös programját is jelenti. Ezért a nagyszülők az unokáik számára is ingyenes belépőt igényelhetnek.

2014.12.01 23:24MTI

Az idősek és magányosok tiszteletére az idén is megrendezik a több éves hagyománnyal rendelkező, nagy sikerű, Karácsony! című jótékonysági koncertet. A hangverseny december 10-én 19 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban lesz.

Az Iván László professzor, az Idősügyi Tanácsa tagja által elindított, Karácsony! című koncertsorozat célja, hogy minden év decemberében Magyarország nagyvárosaiban, neves művészek közreműködésével olyan rangos hangversenyeket rendezzenek, amelyeket az érintett korosztályhoz tartozók díjmentesen élvezhetnek. Napjainkra az esemény sokak számára a nagyszülő és unoka közös programját is jelenti. Ezért a nagyszülők az unokáik számára is ingyenes belépőt igényelhetnek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Karácsony! című jótékonysági estnek idén a nemzetközi hírnévnek örvendő Jekatyerina Lekhina Grammy- és Diapason d'Or-díjas orosz operaénekes lesz a sztárvendége. A koncerten fellép Gallusz Nikolett, a Madách Színház művésze, Clementis Tamás és Andreas Magony operaénekesek, Miller Zoltán EMeRTon-díjas énekművész, valamint Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész. A MÁV Szimfonikus Zenekart a görög sztárkarmester, Mihalisz Ekonomu, az Athéni Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálja.

Az est pártfogója Novák Katalin, az Idősügyi Tanács alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A koncert fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

A nyugdíjasok a Broadway jegyirodákban igényelhetnek díjmentes belépőket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.